Lelia Rus Pirvan este artist vizual si Doctor in Arte, cu o teza despre imaginea corpului feminin si avand titlul: "Forma feminina intre premise teoretice si rezolvari personale", sustinuta la Universitatea Nationala de Arte Bucuresti (2010). La editia din 2020 a concursului Can Art&Design Festival va face parte din echipa celor care noteaza lucrarile inscrise. 

Lelia Rus Pirvan bwLelia Rus a obtinut licenta (2002) si un master (2003) in sculptura la aceeasi universitate. Beneficiaza de mai multe stagii de predare si formare la alte universitati, dintre care mentionam: Instituto Politecnico de Lisboa, Escola Superior de Educacao Lisboa (2018, 2017), Universitatea Aristotles din Salonic, Grecia (2014), Universitatea din Nevsehir, Turcia (2013).

A avut opt expozitii personale si a participat la numeroase expozitii de grup, in tara si in strainatate (Grecia, Norvegia, Italia, Turcia, Bulgaria). A primit mai multe distinctii, intre care in anul 2017 - Premiul Special al Juriului la 44 ° Rassegna Internazionale d'Arte Contemporanea Sulmona, Italia.

A publicat mai multe lucrari ca unic autor si amintim dintre ele in anul 2017, „Catalogul Muzeului Ion Jalea” la Editura Ex Ponto si in 2013  ”Forma feminina  intre simbol si reprezentare”, Editura EIKON – Cluj Napoca.

In prezent este lect.univ.dr. la Universitatea “Ovidius” Constanta – Facultatea de Arte (din 2010) si este Sef de Sectie la Muzeul de Arta  Constanta (din anul 2104). Mai multe informatii la:  http://leliarus.blogspot.ro/

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.