Every Can Counts România, programul european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu, prezintă în Baia Mare o expoziţie de artă din doze de aluminiu numită Can Art&Design Festival. Expoziţia este deschisă la VIVO! Baia Mare până la data de 6 august, iar scopul acesteia este de contribui la conştientizarea importanţei valorificării dozelor din aluminiu după ce conţinutul acestora a fost consumat, doza din aluminiu fiind cel mai reciclat ambalaj de băutură din lume şi un material reciclabil la infinit.

Expozitie Can Art Design Festival Baia Mare 1

Centrul comercial VIVO! Baia Mare găzduieşte expoziţia Can Art&Design Festival, o iniţiativă a programului european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu - Every Can Counts - desfăşurat în 19 ţări. Expoziţia reuneşte lucrările premiate şi apreciate la ediţia a opta a concursului de design cu acelaşi nume şi are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei dozelor de băutură, un ambalaj care poate fi reciclat la infinit fără a-şi pierde din proprietăţi şi un material valoros în creaţiile artistice. Expoziţia a fost prezentată şi în oraşele Piteşti şi Cluj-Napoca, iar până la data de 6 august va putea fi admirată în Baia Mare.

Expoziţia Can Art&Design Festival pune în valoare nu doar aluminiul ca material reciclabil, ci şi viziunea artiştilor despre lume, despre mediu şi despre viaţă. În cadrul acesteia vor putea fi admirate tablourile din doze alese câştigătoare în etapa competiţională:

  • Simbioza Generaţiilor”, realizat de Maria Petrariu, care „îmbină potretele a două personalităţi reprezentative în lupta pentru ecologizare și sustenabilitate, și anume Sir David Attenborough, probabil cea mai recognoscibilă voce din documentarele despre natură, și activista de mediu Greta Thunberg”;
  • Creaţia artistică „Shape”, un tablou cu dimensiuni de 100 x 70 cm care îmbină foiţe milimetrice din doze într-un autoportret semnat de artistul Iulian Moldovan;
  • Lucrarea „Rupestra 3000”, un tablou realizat de Daniel Loagăr, care utilizează dozele din aluminiu pentru a oferi o proiecţie în viitor. Potrivit autorului, „tabloul imaginează că în anul 3000, după ce vom consuma toate resursele planetei, după ce o vom polua şi radia, supravieţuitorii se vor întoarce în peşteri şi vor face desene rupestre cu ce vor avea la îndemână: deşeurile ce vor fi din belşug pe tot cuprinsul planetei.”
  • Tabloul „Autoportret (Vincent Van Gogh, 1889)”, o reproducere lucrării deja celebră, realizată de celebrei lucrări Roxana Neşcoiu
  • Lucrarea „Visare”, care ilustrează „starea miraculoasă dintre somn și veghe, atunci când visul frumos îți este încă prins de gene, iar grijile cotidiene sunt încă departe”, în viziunea artistei Maria Tender;
  • Tabloul în stil abstract numit „Cei 3”, realizat de Viorel Grecu.

Expoziţia Can Art&Design Festival va continua şi în centrul comercial VIVO! Constanţa, în perioada 8 – 21 august. Galeria foto cu alte lucrări din doze de aluminiu poate fi văzută pe pagina de Facebook Can Art&Design Festival: https://bit.ly/3ygPr0O.

Partener: centrele comerciale VIVO!

Website: www.canartdesignfestival.ro

Facebook: www.facebook.com/CanArtDesingnFestival

Instagram: https://www.instagram.com/canartdesignfestival/

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.