bannerFB CADF2021 02 2021 site

Tema editiei reprezinta o extensie a celei abordate la editia anterioara si presupune realizarea unor tablouri care sa valorifice in mod artistic dozele de bautura folosite. Pasionatii de arta au libertatea de a reda creatii artistice deja celebre sau pot aduce un aspect de noutate imaginat de ei insisi. In ceea ce priveste dimensiunile tabloului, participantii au posibilitatea de a se inscrie in competitie pentru sectiunea dedicata dimensiunilor reduse, cu o lucrare incadrata intre 30x50 cm - 50x70 cm, sau pentru cea de dimensiuni mari, unde limitele sunt intre 50x70 cm – 100x200 cm.

Premiile oferite la aceasta editie sunt in valoare totala de 4500 euro si vor fi acordate celor mai reusite trei lucrari de dimensiuni mari (3 premii a cate 1000 euro) si altor trei lucrari de dimensiuni mici (3 premii a cate 500 euro). Totodata, cele mai apreciate lucrari, atat premiate, cat si nepremiate, vor face parte din caravana expozitionala organizata in a doua parte a anului 2021 in mai multe locatii din Romania. La editia din 2020, lucrarile artistilor premiati au putut fi admirate de public in 10 locatii din Bucuresti, Timisoara, Iasi, Constanta, Pitesti, Baia Mare, cumuland peste 100 de zile de expozitie.

Termenul limita pentru realizarea lucrarilor si trimiterea aplicatiei de inscriere este 11 mai 2021, iar inscrierea presupune trimiterea unui set de cel putin 4 fotografii care sa evidentieze tabloul realizat, titlul acestuia si o descriere tehnica si artistica a lucrarii. Conditiile de participare si indicatii privind realizarea lucrarilor se regasesc in  regulamentul oficial al concursului, disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro si pe conturile de socializare asociate.

„In ultima perioada am invatat multe, si bune si rele. Ne-am obisnuit ca normalitatea sa fie ceva greu de mentinut in parametri, dar aceasta vicisitudine ne-a invatat un lucru bun: sa ne iubim planeta mai mult ca oricand. O dovedesc rezultatele studiului realizat de Every Can Counts in 14 tari europene care arata ca majoritatea celor intervievati isi doresc sa faca mai mult pentru a lasa in urma cat mai putine deseuri. Acesta este motivul pentru care continuam acest concurs, pentru al optulea an consecutiv, din dorinta de a da o noua viata dozelor din aluminiu si a le transforma in tablouri care sa ne incante mintea si sufletul.„ Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts Romania

Lansat in anul 2014, Can Art&Design Festival este o initiativa care are rolul de a face ca publicul din Romania sa devina constient de importanta valorificarii dozelor din aluminiu, un material care poate fi reciclat la nesfarsit. Concursul face parte din seria de actiuni pe care Asociatia Alucro le desfasoara in Romania sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.eu/ro), un program derulat in prezent in 19 tari europene si conceput pentru a incuraja oamenii sa recicleze dozele din aluminiu.

Foto expozitie tablouri din doze site2

Parteneri media: Designist, The Institute, Metropotam, Ziare.com, Modernism.ro, Green Report, The Trends, IQool, Stiri.ong

Website: www.canartdesignfestival.ro

Facebook: www.facebook.com/CanArtDesingnFestival

Instagram: https://www.instagram.com/canartdesignfestival/

KV CADF2021 04site

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.