● Concursul care transforma dozele din aluminiu in obiecte de design, Can Art&Design Festival, a ales cele cele mai reusite sapte proiecte inscrise la editia desfasurata in perioada martie – iunie 2019.
● Sectiunile editiei din 2019 au vizat creativitatea in aria designului vestimentar si designului de interior, prin folosirea dozelor din aluminiu pentru crearea unor obiecte functionale, cat si in ceea ce priveste designul grafic, prin realizarea unui design de sacosa tematic.
● Can Art&Design Festival este un concurs organizat de Asociatia Alucro, organizatie care promoveaza reciclarea si colectarea selectiva a dozelor din aluminiu prin programul european Every Can Counts.

Pentru al saselea an consecutiv, Asociatia Alucro a provocat publicul larg sa contribuie la realizarea unor lucrari prin care sa dea utilitate in viata de zi cu zi dozelor din aluminiu folosite, totul in cadrul concursului de reciclare creativa Can Art&Design Festival, obiectivul principal al concursului fiind acela de a inspira comunitatea catre refolosirea dozelor din aluminiu dupa ce continutul a fost consumat.

Editia din acest an s-a desfasurat in perioada martie-iunie 2019 si a oferit posibilitatea ca participantii sa isi puna in valoare creativitatea pentru una dintre sectiunile concursului indreptate fie spre design vestimentar sau design de interior, fie spre design grafic, pentru realizarea unui design de sacosa cu mesajul reciclarii. In concurs au fost inscrise peste 60 de lucrari, iar 48 dintre acestea au fost alese pentru a fi jurizate. In urma analizarii fotografiilor cu lucrarile inscrise, au fost alese castigatoare cele mai reusite sapte lucrari, recompensate cu premii intre 300 si 500 euro.

„Suntem la cea de-a sasea editie a acestui concurs si inca suntem uimiti de frumusetea si originalitatea lucrarilor pe care le primim. In fiecare an, asteptam cu sufletul la gura sa vedem cu ce idei vin concurentii, cat de mult au evoluat din punct de vedere tehnic cei care au participat la editiile anterioare sau ce propuneri inovative aduc in prim plan cei care participa pentru prima data. Este o mandrie pentru noi sa putem spune ca prin acest concurs dam o sansa dozelor de aluminiu de a se transforma in obiecte de arta si nu vor mai ajunge in gropile de gunoi. Reciclarea prin arta este o modalitate sigura pe care am pariat ca va avea rezultate foarte bune atunci cand am demarat acest concurs. Implicarea concurentilor din toate editiile, lucrarile realizate si frumusetea care ne incanta ochiul de cate ori privim lucrarile castigatoare, ne ofera sentimentul de certitudine ca a fost o inspiratie buna care trebuie continuata.” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts

La sectiunea Design Vestimentar – Accesorii, au fost alese trei lucrari castigatoare reprezentand un rucsac (realizat de Elena Zamfir), un ceas de mana (realizat de Andreea Pirvu) si un set de accesorii (realizat de Laura Anghel). Pentru sectiunea Design de Interior – Obiecte decorative, cea mai apreciata lucrare a fost un set de ghivece pentru aloe vera, realizat de Ilie Duta, iar pentru sectiunea Obiecte de iluminat a fost aleasa castigatoare o lampa din foite de doze, realizata de Andreea Zamfir. La sectiunea dedicata designului de sacosa, Can Bag Design, au fost inscrise cele mai multe lucrari, insa cea mai apreciata a fost cea realizata de Ionela Ruxandra Ionescu, cu mesajul „Trust me, you can recycle! – your friendly can”.

Inscrisa la sectiunea Design Interior – Obiecte decorative, lucrarea lui Valentin Petrisor Nica, un tablou care ilustreaza o ceasca de ceai, realizat dupa tehnica metaloplastie, a fost aleasa pentru a primi premiul de originalitate.

„Ma bucur ca am participat la concursul Can Art&Design Festival, unde am avut onoarea sa imi prezint lucrarile realizate din materiale reciclabile, respectiv doze de bautura, pe aceasta cale putand demonstra ca exista modalitati foarte frumoase prin care poti face ca o doza goala sa renasca intr-o lucrare artistica ornamentala, altfel decat prin reciclarea clasica.” Declara Valentin Petrisor Nica, castigator Premiul de Originalitate

"Suntem foarte incantati de participarea noastra in calitate de parteneri in cadrul concursului Can Art&Design Festival. Ideile concurentilor au fost remarcabile, pline de inovativitate si elan creator. Castigatorii merita cu prisosinta laudele noastre, demonstrand ca deseurile de aluminiu, reprezentate de doze, pot fi reutilizate manual, in scop practic si decorativ. GreenPoint Management doreste sa devina un reper national de expertiza si responsabilitate in industria deseurilor de ambalaje pentru toti partenerii sai, contribuind constant la cresterea gradului de reciclare in Romania." - a declarat Adela Lazar, General Manager GreenPoint Management

 

Design vestimentar Accesorii Elena Zamfir Design vestimentar Accesorii Andreea Pirvu

Design vestimentar Accesorii Laura Anghel Design interior Obiecte decorative Ilie Duta

Design interior obiecte de iluminat Andreea Zamfir Premiul de originalitate Valentin Petrisor Nica

Can Bag Design Ionela Ruxandra Ionescu

Detalii despre editiile anterioare ale concursului Can Art&Design Festival sunt disponibile pe site-ul www.canartdesignfestival.ro si pe Facebook www.facebook.com/CanArtDesignFestival.

Organizator: Asociatia Alucro, Every Can Counts Romania
Parteneri: Vimetco Alro, GreenPoint, Anchor Group
Parteneri media: Designist, Modernism, The Trends, Stiri.ONG, Gratuitor, Arhitectura Verde, Bucuresteni.ro

Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoarp proiecte de mediu ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 9 ani de activitate, Asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana Every Can Counts care se desfasoara in prezent in 15 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunataairea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro

Contact presa:
Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.