Concursul Can Art&Design Festival lanseaza provocarea lucrarilor de mari dimensiuni, realizate din doze de aluminiu. Inscrierile se fac in perioada 26 iulie – 1 octombrie 2018 pe pagina canartdesignfestival.ro. Lucrarea castigatoare va primi un premiu de 2000 euro. Scopul concursului este acela de a incuraja valorificarea dozelor din aluminiu prin refolosire si reciclare.

Concursul Can Art&Design Festival se reseteaza si se transforma intr-un concurs cu lucrari de dimensiuni mari. Daca pana acum erau inscrise lucrari de dimensiuni reduse, in acest an organizatorii provoaca artistii si mesterii sa realizeze lucrari de mari dimensiuni (minimum 2 m inaltime) prin care sa ilustreze monumente si constructii celebre in lume.

Ce interesati de concurs au la dispozitie 2 luni (26 iulie – 1 octombrie) pentru a strange dozele necesare pentru lucrare si pentru a le transforma in arta. Rezultatul trebuie sa fie o constructie care sa te faca sa iti inalti privirea si in acelasi timp sa joace rolul de sosie pentru un o constructie celebra din Romania sau din lume (ex. Poarta Sarutului, Turnul Eiffel). Dupa finalizarea perioadei de inscriere, juriul va analiza fotografiile trimise de participanti si le va alege pe cele care urmeaza sa fie jurizate chiar la locul in care au fost realizate, indiferent de oras. In urma jurizarii va fi aleasa o singura lucrare care va fi premiata cu 2000 euro.

„De cele mai multe ori, lucrurile uimitoare se nasc din perseverenta si inspiratie. Asa se face ca am continuat concursul Can Art&Design Festival si in 2018. Banalele doze din aluminiu vor putea fi transformate in opere de arta de catre cei inspirati si indemanati. Anul acesta, fortam limitele si conjugam la prezent imaginatia. Monumente sau constructii reale din intreaga lume vor fi replicate de catre participantii la concurs care vor utiliza ca materie prima dozele, iar cea mai buna lucrare va fi recompensata cu premiul de 2000 de euro.” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts

afis CanArtDesign 2018

Concursul Can Art&Design Festival se afla la a cincea editie si este o initiativa a Asociatiei Alucro, care desfasoara in Romania programul european de colectare selectiva a dozelor din aluminiu, Every Can Counts, desfasurat in alte 12 tari europene. Scopul concursului este acela de a incuraja valorificarea dozelor din aluminiu prin refolosire si reciclare. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro si pe Facebook www.facebook.com/CanArtDesignFestival.

Cu sprijinul: Alro Slatina, Rompack Management

Parteneri media: Designist, Modernism, The Trends, Stiri.ONG, Gratuitor, Arhitectura Verde, Bucuresteni.ro

Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, Asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana Every Can Counts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg. Mai multe detalii pe www.everycancounts.ro

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.