Asociatia Alucro a premiat castigatorii celei de-a patra editii a concursului Can Art&Design Festival, desfasurat in perioada septembrie – decembrie 2017, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atrasi de domeniul reciclarii creative si designului, dar si de a contribui la cresterea importantei reciclarii dozelor din aluminiu in viziunea populatiei in ansamblu.

Premiile au fost acordate in cadrul Galei Every Can Counts, organizata pentru al doilea an la rand cu scopul de a reuni atat castigatorii competitiei de design, cat si reprezentanti ai companiilor, colectorilor  si partenerilor care ajuta la desfasurara programului european Every Can Counts in Romania, sub umbrela caruia s-a desfasurat concursul.

Can Art&Design Festival a reunit o divesitate de lucrari inscrise in cele patru sectiuni - Can Bag Design,  Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii. Sectiunea Can Bag Design a avut ca tema realizarea unui design de sacosa care sa ilustreze conceptia artistului asupra reciclarii dozelor din aluminiu. Castigatoare a fost lucrarea realizata de Patrisia Marian, care a considerat ca „Intr-o lume de poveste nimic nu se pierde. Cu putina creativitate, orice creatura isi va gasi un adapost, un prieten si o modalitate de a pastra lumea care il inconjoara intr-o stare buna.”

5D3A9489 

Pentru Sectiunea Design, a carei tema a fost realizarea unui obiect din doze care sa aiba utilitate practica, juriul a ales castigatoare lucrarea „Metallic Bloom”, un colier cu un design modern, nonconformist, nascut din imbinarea creativa a materialelor, realizat de Alexandra Florea.

Sectiunile Hand-made Copii si Hand-made Adulti au avut ca tema „Can City” sau realizarea unor obiecte din doze care sa se inscrise in arhitectura urbana. Alexandra Putineanu a impresionat cu lucrarea „Greenhouse”, inscrisa la sectiunea  Hand-made Adulti, iar lucrarea realizata de Nicolae Mares, reprezentand „Catedrala Notre-Dame de Paris” a fost aleasa castigatoare la sectiunea dedicata copiilor.

5D3A9511

5D3A9478

Imagini cu lucrarile inscrise in aceasta editie sunt disponibile in galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului, www.facebook.com/CanArtDesignFestival.

Can Art&Design Festival se deruleaza sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu.  

Cu sprijinul: Can Pack Recycling, Vimetco Alro, RomPack Management

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, Stiri.ong, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.