Can Art&Design Festival deschide inscrierile pentru cea de-a patra editie a concursului in care elevi, studenti, absolventi ai facultatilor de design si specialisti in design grafic au ocazia de a-si pune in valoare creativitatea in a arata ce inseamna reciclarea pentru ei. Inscrierile se fac prin completarea formularului disponibil pe site-ul concursului, pana la 19 noiembrie 2017, iar castigatorii vor fi premiati in cadrul unei gale anuale organizata de Every Can Counts,

singurul program din Romania dedicat exclusiv colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu.

In perioada 27 septembrie – 19 noiembrie, pasionatii de reciclare creativa si design din toata tara au timp sa isi pregateasca lucrarile pentru cea de-a patra a editie a concursului Can Art&Design Festival (www.canartdesignfestival.ro), un concurs-eveniment organizat de Asociatia Alucro, ce isi aduce contributia la constientizarea importantei reutilizarii aluminiului, un material care poate fi reciclat la nesfarsit fara a-si pierde proprietatile.

La primele trei editii au fost inscrise peste 250 de proiecte in cele patru sectiuni pe care concursul le pastreaza si in acest an: Can Bag Design, Design, Hand-made Adulti si Hand-made Copii. Tema pentru sectiunea Can Bag Design este realizarea unui design de sacosa care sa ilustreze reciclarea dozelor din aluminiu. Pentru sectiunea Design, participantii trebuie sa propuna si sa pregateasca un obiect care sa fie functional si sa valorifice dozele din aluminiu deja produse. Pentru sectiunile Hand-made Adulti si Hand-made Copii, tema este „Can City”, si consta in reproducerea unui obiect care face parte din arhitectura unui oras, folosind doze de aluminiu.

„Cand vorbim despre Can Art&Design Festival dam frau liber imaginatiei care prin indemanarea participantilor este transformata in realitate. O realitate care ne arata cat de surprinzator este acest material, aluminiul, si ce obiecte extraordinare se pot realiza din doze. De patru ani, inspiratia izvorata din flexibilitatea aluminiului ne incanta privirea cu obiecte ce aproape se pot numi „ de arta’’ datorita complexitatii cu care sunt realizate. La aceasta editie, asteptam lucrari originale si sustenabile pe care sa le putem arata ca exemplu tuturor celor care doresc sa ni se alature in demersul nostru de a readuce la viata dozele din aluminiu.” Declara Adina Magsi, Director General Asociatia Alucro – Every Can Counts Romania.

  • Concursul de desfasoara dupa urmatorul calendar:
  • Perioada de inscrieri: 27 septembrie – 19 noiembrie 2017;
  • Perioada de jurizare: 20-26 noiembrie 2017;
  • Votul publicului pentru premiul de popularitate: 27 noiembrie – 04 decembrie;
  • Anuntarea castigatorilor: 05 decembrie 2017;
  • Premierea castigatorilor va avea loc in cadrul Galei Every Can Counts organizata la inceputul lunii decembrie

Can Art&Design Festival se deruleaza sub umbrela programului european Every Can Counts (www.everycancounts.ro), dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu. Regulamentul concursului este disponibil pe site-ul www.canartdesignfestival.ro, iar pe contul de Facebook www.facebook.com/CanArtDesignFestival sunt disponibile sugestii de obiecte, cat si fotografii cu lucrarile inscrise in editiile precedente.

Cu sprijinul: Can Pack Recycling, Vimetco Alro, RomPack Management


Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Despre Every Can Counts Romania: Alucro este singura asociatie non profit din Romania care desfasoara proiecte de mediu ce vizeaza exclusiv colectarea selectiva si reciclarea dozelor din aluminiu. Cu o bogata experienta acumulata in cei peste 8 ani de activitate, asociatia a implementat in tara noastra platforma europeana EveryCanCounts care se desfasoara in prezent in 12 tari. Toate proiectele noastre transpuse in practica au o contributie decisiva la imbunatatirea obligatiilor de reciclare la nivel national, adresandu-ne unor categorii diverse de parteneri precum companii, institutii de invatamant, HORECA, dar si publicului larg.

Mai multe detalii gasiti pe www.alucro.ro si www.everycancounts.ro

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.