organizata cu scopul de a premia atat rezultatele deosebite ale concursului, cat si partenerii programului de colectare.

Can Art&Design Festival (www.candesignfestival.ro) este un concurs cultural-artistic organizat de Asociatia Alucro, ce desfasoara in Romania programul european Every Can Counts, dedicat colectarii dozelor din aluminiu. Concursul s-a desfasurat in perioada septembrie – decembrie 2016, cu scopul de a sprijini creativitatea celor atrasi de domeniul reciclarii creative si designului, dar si de a contribui la cresterea importantei reciclarii dozelor din aluminiu in viziunea populatiei in ansamblu.

Premiile celor patru sectiuni de concurs au fost acordate miercuri, 7 decembrie, in cadrul Galei EveryCanCounts Romania, in prezenta Amabasadorului Poloniei in Romania, Marcin Wilczek, care a sustinut aceasta editie a concursului.

Lucrare Design Alexandra Florea 300x201
Un „Ceas in stil Steampunk”, realizat de Alexandra Florea, a fost vedeta sectiunii Design, unde tema a constat in realizarea unui obiect din doze de aluminiu care sa aiba functionalitate. Tema pentru sectiunea Can Bag Design a constat in realizarea unui design de sacosa care sa ilustreze conceptia artistului asupra reciclarii dozelor din aluminiu. Lucrarea castigatoare a fost realizata de Luana Prigoreanu, care prin lucrarea „Mind your cans. Recycle.” a incercat sa sublinieze ca impactul pe care il are realitatea timpului de degradare in mediu a dozelor de aluminiu depaseste o viata de om.

Lucrare Hand made Adulti Alexandra Putineanu 300x201La sectiunile Hand-made Copii si Hand-made Adulti, tema „Can City” a facut castigatoare doua proiecte realizate impecabil si care nu sunt doar o reproducere a unui obiect din mediul urban, ci transmit si o emotie aparte. „Magic Chain Carousel”, lucrare realizata de Alexandra Putineanu, a atras atentia juriului care i-a acordat punctaj maxim si a transformat-o in castigatoare. Lucrarea realizata de Georgian Vlasceanu ilustreaza un simbol a ceea ce numim oras, prin reproducerea Turnului Eiffel, si a devenit anul acesta reprezentativa pentru sectiunea dedicata copiilor.

Prezent in Romania cu ocazia Galei Every Can Counts, Maarten Labberton, Director Packaging, Asociatia Europeana a Aluminiului a transmis un mesaj de multumire companiilor care au grija de mediu si incurajeaza angajatii sa recicleze, cat si o incurajare catre toti cei care ar putea deveni parte din programul Every Can Counts dedicat colectarii si reciclarii dozelor din aluminiu, pus la dispozitie gratuit.

„Felicit castigatorii acestei editii si nu doar pe ei, ci pe toti cei care in acesti trei ani s-au lasat inspirati de temele propuse de noi si au inscris atatea proiecte reusite”, declara Adina Magsi, Director General Alucro.

Imagini cu lucrarile inscrise in aceasta editie sunt disponibile in galeria foto de pe pagina de Facebook a concursului, www.facebook.com/CanDesignFestival.

Parteneri media: StudentiIQ, MemoPlus, Modernism, Kudika, Garbo, Designist, The Trends, StiriONG.ro, NonGuvernamental, Lumea in Trend, Gratuitor, Arhitectura Verde.

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.