Blog

Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, a desemnat câștigătorii celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu în România. La această ediție, artiști și amatori creativi au transformat dozele de băutură folosite în creații artistice inedite, tablouri sau sculpturi, folosind diverse tehnici de prelucrare a aluminiului.  

Asociația Alucro anunță rezultatele procesului de selecție și jurizare pentru cea de-a 10-a ediție a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu.

castigatori sectiune XL

Asociația Alucro, organizație care desfășoară în România programul european Every Can Counts, anunță lansarea celei de-a 10-a ediții a Can Art&Design Festival, un concurs inedit dedicat promovării reciclării creative a dozelor din aluminiu. Artiștii și amatorii din toate categoriile sociale sunt invitați să participe la această manifestare artistică transformând dozele de băutură folosite în opere de artă uimitoare. Prin inițiativa Can Art&Design Festival, Asociația Alucro își propune să crească gradul de conștientizare cu privire la importanța reciclării dozelor din aluminiu printr-o platformă inovatoare și captivantă care îmbină conștientizarea de mediu cu expresia artistică.

CADF2023 macheta 1200x628

Can Art&Design Festival (CADF), iniţiativa prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, a desemnat câștigătorii ediției din 2022. Lansat în 2014, Can Art&Design Festival a devenit cel mai longeviv concurs de reciclare creativă a dozelor din aluminiu, dar și o platformă de comunicare către publicul larg, prin organizarea unor expoziții mobile care folosesc lucrările cele mai reușite, cu scopul de  a contribui la conștientizarea privind colectarea și reciclarea dozelor din aluminiu.

Can Art&Design Festival (CADF), iniţiativă prin care Asociaţia Alucro foloseşte creativitatea artiştilor ca platformă pentru promovarea refolosirii dozelor din aluminiu, continuă şi în 2022, cu o ediţie care începe astăzi.

Centrul comercial VIVO! Baia Mare găzduieşte expoziţia Can Art&Design Festival, o iniţiativă a programului european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu - Every Can Counts - desfăşurat în 19 ţări. Expoziţia reuneşte lucrările premiate şi apreciate la ediţia a opta a concursului de design cu acelaşi nume şi are rolul de a atrage atenţia asupra importanţei dozelor de băutură, un ambalaj care poate fi reciclat la infinit fără a-şi pierde din proprietăţi şi un material valoros în creaţiile artistice.

Every Can Counts România, programul european dedicat colectării şi reciclării dozelor din aluminiu prezintă la Piteşti o expoziţie de artă din doze de aluminiu numită Can Art&Design Festival. Expoziţia este deschisă la VIVO Piteşti în perioada 25 iunie – 8 iulie, iar scopul acesteia este de contribui la conştientizarea importanţei valorificării dozelor din aluminiu după ce conţinutul acestora a fost consumat, doza din aluminiu fiind cel mai reciclat ambalaj de băutură din lume şi un material reciclabil la infinit.

Can Art&Design Festival, inţiativa care invită pasionaţii de artă din România să dea o nouă formă şi utilitate dozelor din aluminiu, a reunit la ediţia din 2021 un număr de 85 de creaţii artistice realizate sub forma unor tablouri. Cele mai apreciate şase tablouri au fost recompensate cu premii între 500 şi 1000 euro şi vor face obiectul unor expoziţii organizate în oraşele Piteşti, Cluj-Napoca, Baia Mare şi Constanţa în perioada iunie - august 2021.

Cea de-a opta ediţie a concursului Can Art&Design Festival a fost de departe cea mai importantă din punct de vedere al numărului lucrărilor înscrise şi calităţii creaţiilor artistice, numărând 42 de lucrări încadrate în dimensiunile 30x50 cm – 50x70 cm şi  43 de lucrări cu dimensiuni mai mari de 50x70 cm.

Creativitatea artistilor din Romania si materialele reciclabile fac tabloul perfect pentru cea de-a opta editie a concursului de reciclare creativa Can Art&Design Festival. Initiativa prin care Asociatia Alucro foloseste creativitatea artistilor ca motor pentru constientizarea refolosirii dozelor din aluminiu continua si in 2021, cu o editie care incepe astazi.

O doza din aluminiu se descompune in mod natural in 100 de ani. Reciclata, o doza poate ajunge inapoi in raft in doar 60 de zile, consumand astfel cu 95% mai putina energie fata de energia folosita pentru producerea din materii prime. Utilizate in scop artistic, dozele din aluminiu pot fi transformate in adevarate opere de arta si de constientizare.

Pentru a va oferi servicii mai bune, www.canartdesignfestival.ro utilizeaza fisiere cookies. Continuand sa utilizati site-ul nostru, acceptati si sunteti de acord cu Termenii, conditiile si Politica de confidentialitate.